NOVAK ĐOKOVIĆ, ako ne bude izvanrednih promjena u međuvremenu, neće nastupiti na Master 1000 turnirima u Indian Wellsu i Miamiju. Razlog su kao i prošle godine stroge koronamjere koje su na snazi u SAD-u, a produljene su do 10. travnja ove godine. 

Svaki stranac koji do tog datuma želi ući na tlo SAD-a mora biti cijepljen. Općepoznato je da Đoković nije cijepljen te da redovito ističe i svoje antivakserske stavove, pa ga zbog toga neće biti na turnirima koji počinju 8. ožujka i 22. ožujka ove godine.

Napao ga novinar

Na vijest od odluci američke vlade reagirao je američki novinar Ben Rothenberg, koji je prije bio u čestim sukobima s Đokovićem. On je i prošle godine zamjerao srpskom tenisaču što je čekao doslovce zadnje sekunde roka nadajući se promjeni pravila, da bi se tek onda povukao s Indian Wellsa.

Premda je Đoković imao pravo na čekanje do zadnjeg trenutka, Rothenberg mu je zamjerao što su zbog tog poteza neki igrači morali igrati kvalifikacije. Rothenberg je poručio Đokoviću da bi bilo korektno da sad odustane na vrijeme.

“Nadao sam se da vakcinalni status neće biti bitan slučaj u muškom tenisu 2023. Ali evo nas opet tu… Ovaj produžetak pravila jasno upućuje na to da se Đoković ne bi trebao prijaviti i čekati ždrijeb kao 2022.”, napisao je Amerikanac. 

Upitan mu je nastup na US Openu

Đoković trenutno igra turnir u Adelaideu, nakon čega će se preseliti u Melbourne, gdje ga čeka nastup na Australian Openu. Srpski tenisač je lani upravo u Australiji imao najviše problema s koronamjerama, čak je bio i deportiran nakon ubrzanog saslušanja.

U međuvremenu su Australci popustili mjere, ali u SAD-u ostaju pri svome, pa je tako jasno da Đoković neće moći konkurirati za 2000 bodova, koliko nose ta dva turnira, a upitan mu je i nastup na US Openu ako se mjere produlje i do kraja godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)