BORIS BECKER, jedan od najvećih tenisača u povijesti, prošli je tjedan pušten iz zatvora nakon što je odslužio osam mjeseci zbog pokušaja skrivanja novca i drugih dragocjenosti u vrijednosti od 2.5 milijuna funti u stečajnom postupku, s namjerom izbjegavanja plaćanja dugova.

Prvi dio kazne Becker je služio u ozloglašenom londonskom zatvoru Wandsworth, 70-ak kilometara zapadno od Londona. Wandsworth je inače zatvor prepun prljavštine i štakora, u kojem više od 1300 robijaša izdržava kazne. Becker je ondje trebao provesti godinu i tri mjeseca, no ubrzo je premješten u znatno blaži Huntercombe, u kojem je dobio posao fitness trenera i instruktora u teretani.

Po izlasku iz zatvora, u kojem je trebao provesti dvije i pol godine, Becker je dao intervju za TV kuću Sat1, a detalji tog razgovora, na koji je pristao uz naknadu od pola milijuna eura, intrigiraju svjetske medije.

“U zatvoru si samo broj…”

Priznao je da je doživio neke strahote iza rešetaka, pa tako i da ga je “jedan zatvorenik želio ubiti”, a da mu je drugi prijetio silovanjem. “Objasnio mi je što će mi točno sve napraviti”, rekao je. Ostvarenje tih prijetnji uspio je izbjeći zahvaljujući desetorici zatvorenika koji su mu obećali pomoć i zaštitu.

“U zatvoru si nitko. Nisam bio Boris. Bio sam samo broj. Moj je bio A2923EV i nikog nije bilo briga tko sam. Da biste preživjeli, trebate jedan drugoga”, rekao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)