JEDAN od najvećih tenisača u povijesti, legendarni Boris Becker (55) prije nekoliko dana pušten je iz zatvora, a odmah po izlasku dao je intervju za TV kuću Sat1, na kojem je zaradio pola milijuna eura. Bild piše da je Becker odmah otišao frizeru kako bi dobio ”bakrenu” boju kose te sakrio sijede vlasi. Isti izvor piše da je Becker smješten u jednom luksuznom hotelu u Münchenu, a brojni Nijemci su napali spomenutu TV kuću koja je Beckeru dala ogroman novac za intervju. 

Nijemci bijesni zbog novca koji je Becker dobio za intervju

“Dati kriminalcu toliki novac, bolje da su uplatili u humanitarne svrhe”, “Kako možeš dati novac kriminalcu, patetično”, “Trebali ste napraviti intervju s ljudima koji naporno rade 40 godina, jedva sastavljaju kraj s krajem”, “Boris Becker nije heroj, nego osuđeni zločinac”, “Bacate milijune na kriminalca”, samo su neki od komentara bijesnih građana. 

Podsjetimo, Becker je odslužio osam mjeseci od dvije i pol godine zatvorske kazne, na koju je osuđen zbog pokušaja skrivanja novca i drugih dragocjenosti u vrijednosti od 2.5 milijuna funti u stečajnom postupku s namjerom izbjegavanja plaćanja dugova. 

Šesterostruki osvajač Grand Slama proglasio je bankrot prije pet godina, a tada su njegovi dugovi bili procijenjeni na 50 milijuna funti. Becker je prebacio stotine tisuća eura sa svog računa na račune bivših supruga Barbare i Sharlely te pokušao sakriti 75.000 dionica u računalnoj kompaniji Breaking Data Corp i vlasništvo nad stanovima u Londonu i Njemačkoj.

U zatvoru je bio samo broj

Bio je proglašen krivim po četiri od ukupno 24 točke optužnice, a početak kazne služio je u ozloglašenom londonskom zatvoru Wandsworth, 70-ak kilometara zapadno od Londona. Wandsworth je inače zatvor prepun prljavštine i štakora, u kojem više od 1300 robijaša izdržava kazne.

Becker je ondje trebao provesti godinu i tri mjeseca, no ubrzo je premješten u znatno blaži Huntercombe, u kojem je dobio posao fitness trenera i instruktora u teretani. U intervju, koji će u cijelosti biti emitiran večeras od 20:15, Becker je otkrio kako mu je bilo u zatvoru. 

“U zatvoru si nitko. Nisam bio Boris. Bio sam samo broj. Moj je bio A2923EV. Ponovno sam otkrio osobu kakva sam bio. Naučio sam tešku lekciju. Bilo je skupo i bolno. Neke stvari se događaju s razlogom”, izjavio je.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)