DIO BRITANSKIH medija u četvrtak je pisao kako je izgledan ovogodišnji povratak ruskih i bjeloruskih tenisačica i tenisača na Wimbledon, travnati Grand Slam turnir u Londonu. Njima je prošle godine dolazak u London bio zabranjen uslijed ruske invazije na Ukrajinu, a unatoč tome što invazija i dalje traje, otočki mediji navode da bi zabrana mogla prestati vrijediti ovog ljeta. Wimbledon se održava od 3. do 16. srpnja.

O tome je i dan ranije za BBC Sport govorio Andy Murray, najbolji britanski tenisač svih vremena, koji je također najavio kako očekuje povratak ruskih i bjeloruskih tenisača ovog ljeta. Spomenuti sportaši trebali bi nastupati na Wimbledonu, ali pod neutralnom zastavom. Od njih se neće tražiti nikakve izvanredne radnje, ali će odmah biti kažnjeni pokažu li bilo čim da podržavaju rusku agresiju na Ukrajinu.

“Uvijek ću poštovati odluku Wimbledona kakva god ona bila. Poštovao sam je i prošle godine te sam smatrao da je u redu. Tenis je moj posao i naravno da bih volio igrati na londonskoj travi, ali ako nije suđeno, prihvatit ću to bez ikakve zamjerke”, rekao je šesti tenisač na svijetu, Rus Daniil Medvedev.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)