HRVATSKI tenisač Marin Čilić u Zagrebu je uručio 25 stipendija za mlade glazbenike klasične glazbe i sportaše koji su članovi nacionalne selekcije u olimpijskom sportu. “Otkad znam za sebe, nikad nisam propustio niti jedan trening, ali najvažnije je to što tada kao dijete nisam znao gdje je zapravo moj potencijal.

I baš zato htio bih prenijeti svima koji su danas ovdje da se ne ograničavaju potencijalom, tj. da uvijek stave veće zadatke ispred sebe. Čega se god primili, budite motivirani jer zvijezde su, kao što uvijek kažemo, samo granica”, rekao je Čilić na dodjeli stipendija petoj generaciji stipendista.

“Poručio bih i vama, dragi roditelji, nešto na primjeru mog dragog prijatelja. Svi znamo put Luke Modrića. Ono što sam ja shvatio kroz njegovu priču i sav taj težak start i uspjeh koji je postigao je to da ne morate misliti da vaše dijete mora biti najbolje. Ono mora slijediti svoj put, idite korak po korak jer upravo to učenje i neodustajanje će ih dovesti do uspjeha”, dodao je hrvatski tenisač.

Zaklada Marin Čilić osnovana je 2016.

Zaklada Marin Čilić osnovana je 2016. godine. Kroz obrazovne, sportske i programe ohrabrivanja Zaklada pruža djeci i mladima potporu i osigurava financijsku podršku kako bi mogli istražiti svoj potencijal i pretvoriti svoje snove u stvarnost.

Dosad su dodijeljene 102 stipendije, a obnovljeno je šest školskih laboratorija. U sklopu projekta Gem Set Hrvatska sagrađena su četiri školska multifunkcionalna igrališta. S petom generacijom stipendista ukupan iznos dodijeljenih stipendija prešao je milijun kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)