NAJBOLJI hrvatski tenisač Marin Čilić nije bio dio hrvatske reprezentacije prije dva mjeseca na turniru prvog kruga završnice Davis Cupa u Bologni, no ovog će tjedna na završnici u Malagi ponovo predvoditi sastav koji će u srijedu od 16 sati protiv Španjolske pokušati izboriti plasman u polufinale.

Čilić se suigračima pridružio u nedjelju i doslovno s aviona otišao na trening. “Bilo je pomalo užurbano posljednjih dana. Bio sam na svadbi u Hercegovini prije dolaska u Španjolsku. No uvijek je veliko zadovoljstvo i poseban osjećaj ponovo biti dio reprezentacije, bez obzira na broj godina koliko sam tu.

Sretni smo što smo tu i nadamo se da će i ovaj tjedan biti jako pozitivan”, rekao je Čilić, rekorder što se tiče broja susreta za hrvatsku reprezentaciju (31), ukupno ostvarenih pobjeda (42) i pobjeda u pojedinačnim mečevima (32).

Španjolska bez Alcaraza i Nadala

“Nakon posljednjeg turnira u Parizu napravio sam kratku pauzu, regenerirao se i potom krenuo s laganim treninzima. Nadam se da će energija biti spremna, ali i da će razina tenisa, i s moje i sa strane ostalih igrača u ekipi, biti visoka i da možemo biti spremni za ono što slijedi.”

Španjolska je u Málagi bez Carlosa Alcaraza i Rafaela Nadala, no još uvijek vrlo jaka. “Općenito, Španjolci su jedna od najjačih reprezentacija na svijetu u svim sportovima, pa i tenisu. Tu su niz godina pri vrhu. Carreno Busta i Bautista Agut su nominirani, bit će sigurno tvrd orah jer uvijek drže svoj nivo i daju maksimum. Vjerujem da svakako možemo doći do pobjede.”

Otkako je stari sustav natjecanja u Davis Cupu otišao u prošlost, novi iz godine u godinu doživljava modifikacije. “Iz perspektive igrača čini mi se jednostavnije i lakše zbog fizičkih napora, ali s druge strane nedostaje komponenta domaćeg ambijenta i navijača, kao što je bilo prije s domaćinstvima i gostovanjima.

Ljudi su bili naviknuti na taj sustav, a ovo više izgleda kao turnirski način, koji je dio uobičajene teniske sezone. Organizatori se trude maksimalno, čuli smo da bi ubuduće mogla biti još neka izmjena. No, kako god, mi smo uvijek spremni dati maksimum za našu reprezentaciju, pa će tako biti i ovaj put”, poručio je Čilić. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)