Josip Sesar prošli je tjedan postao novi izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije. Odluka Upravnog odbora izazvala je kontroverze, jer je drugi kandidat bio Dario Gjergja, bivši belgijski izbornik koji ima daleko bolje reference od Sesara.

Sportski direktor reprezentacije, Aco Petrović, već je dao do znanja da je njegov izbor bio Gjergja, iako je Sesar rekao da Petrović “ga od zadnje akcije zove ‘izborniče‘”, a sada je za Index otvorio dušu.

‘‘Moja odluka nije. Svi znaju da je moj izbor bio Gjergja. No, možda je bolje da sada ne idem previše u detalje i da ne dolijevam ulje na vatru te da sve ostane u nekom koliko toliko civiliziranom tonu. Točno je da je o početka travnja Sesar bio jedini legitimni kandidat, ali nakon razgovora s Gjergjom u Bruxellesu 3. travnja, stvari su se promijenile. Dario je pristao na sve naše uvjete, a Sesar mi je jasno rekao da nema nikakav problem s tim da izbornik bude netko drugi. Znači, i Rukavina i Joke su znali da je Dario u igri da je on moj favorit‘‘, rekao je Petrović.

“Gjergju smo zauvijek izgubili. Osjećam se loše i izdano. Nema šanse da ikad više pristane na bilo što što mu HKS nudi. Apsolutno je izgubljen za hrvatsku košarku. Čovjek tri dana sa mnom nije želio razgovarati, smatrao je da sam ga iskoristio i odbacio. Danima sam mu se pokušavao ispričati i reći mu da nije do mene.Tek nakon par dana, kad se i on malo smirio, popričali smo, ali je jasno dao do znanja da više s ovom pričom ne želi imati nikakve veze. Baš se osjećam loše‘‘, zaključio je Petrović u razgovoru za Index.

Source: slobodnadalmacija.hr