BORNA ĆORIĆ (ATP – 16.) igrat će u osmini finala turnira ATP Masters 1000 serije u Rimu, gdje je u ponedjeljak u dvoboju 3. kola nadigrao Španjolca Roberta Carballesa Baenu (ATP – 51.) sa 7:6(3), 6:1. Ondje će u srijedu igrati protiv 23-godišnjeg Mađara Fabiana Marozsána (ATP – 135.), koji je danas senzacionalno izbacio Carlosa Alcaraza, prvog tenisača svijeta.

U razgovoru za srpski Telegraf Ćorić je potvrdio izjavu Novaka Đokovića, koji misli da srpski tenis ide u krivom smjeru. Ćorić je dodao kako isto misli i za Hrvatsku: “Mi imamo Prižmića koji je veliki potencijal. Sada smo zajedno igrali u Davis kupu, jako je napredovao i ima svijetlu budućnost. Nema velikog broja igrača, ovisi što možemo očekivati. Po meni, nema sistema, sve su to obiteljski projekti.

Ono što je pričao Novak, apsolutno se slažem, što ti je bilo teže u djetinjstvu, to te ojača i da ti prednost. Možda nam je bilo teže probiti se nego nekome tko ima čitav sistem iza sebe.” 

Ćorić je potvrdio izjavu BiH tenisača Damira Džumhura, koji tvrdi da bi Jugoslavija bila prva ili druga teniska sila u svijetu: “Tenis ima budućnost kod nas, ali mora se više ulagati. Kada bi se Jugoslavija sastavila, bili bismo najuspješnija nacija na svijetu. Bili bismo na vrhu sigurno.”

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)