Cristiano Ronaldo je prošlog tjedna i službeno predstavljen u Rijadu, nakon što je potpisao ugovor za saudijski Al Nassr, a za novu momčad trebao bi debitirati 22. siječnja. Portugalac će dobiti 200 milijuna eura u sklopu svog 2.5-godišnjeg ugovora s Al Nassrom.

No, prije nego što je preselio u manje popularnu ligu, Cristiano je godinama harao u dresu Sportinga, Manchester Uniteda, Real Madrida i Juventusa te je uz brojne uspjehe osvojio čak pet Zlatnih lopti. Ipak, u njegovoj kabini s trofejima stoje samo četiri Zlatne lopte, a sigurno se pitate zašto.

Naime, Cristiano je prodao jednu Zlatnu loptu, svoju prvu, koju je osvojio 2013. godine u dresu Reala.

shimmer fallback
shimmer fallback

Krasna gesta

Portugalska zvijezda je prodala svoju Zlatnu loptu na aukciji zaklade ‘Make a wish’, a kupio ju je izraelski milijarder Idan Ofer. Za Zlatnu loptu je iskeširao 645 tisuća dolara, pišu engleski mediji. Zaradu je donirao u dobrotvorne svrhe te je tako oduševio navijače diljem svijeta.

Potom je dao izraditi točnu repliku Zlatne lopte te je ona izložena u njegovom muzeju na Madeiri. Pravi primjerak je u rukama izraelskog biznismena. Novac je pak otišao organizaciji koja pruža podršku djeci s teškim bolestima.

Source: net.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)