U Zagrebu je u 88. godini života nakon duge i teške bolesti preminuo bivši hrvatski nogometni izbornik Miroslav Ćiro Blažević. Blažević je preminuo nakon što se duže vrijeme borio sa zloćudnom bolešću, koja je, nažalost, metastazirala.

Prvi put dijagnosticiran mu je karcinom prostate 2011. godine, no Blažević se othrvao opakoj bolesti. Godinu dana nakon toga operiran je i zbog melanoma u početnoj fazi. U rujnu 2019. teška se bolest još jednom vratila, a nažalost ovoga puta Ćiro nije izašao kao pobjednik.

Legendarni trener svih trenera jednom je prilikom na svojoj Facebook stranici objavio zanimljive trenutke iz karijere, kada je bio trener švicarskog Lausanne-Sporta.

shimmer fallback
shimmer fallback

Kakva legenda

“Ponekad se sjetim što sam sve izvodio. Dok sam bio trener Lausanne-Sport imao sam dogovor da dobijem premije za svaku domaću utakmicu na kojoj će biti iznad sedam tisuća posjetitelja. To je bio moj prijedlog, uprava ga je brže-bolje prihvatila jer je mislila da nećemo imati veliku posjetu”, opisao je na Facebooku.

shimmer fallback
shimmer fallback

A onda je na čudesan način riješio taj problem:

“Vidim ja na treneru našeg golmana, švicarskog reprezentativca Erica Burgenera kako zna s loptom, kuži nogomet, prostor, ima ideju. Ma, nemam si što razmišljati. Najavim ja u novinama da će mi on zaigrati na mjestu centarfora. I dođe 27 tisuća ljudi, da čovjek i gol”, ispričao je Ćiro.

Malo tko bi se sjetio ovakve ideje, zato je naš Ćiro bio toliko poseban, zato je bio ‘trener svih trenera’.

Source: net.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)