NBA momčad Dallas Mavericksi otkrili su na Božić ispred svog American Airlines Centra kip u čast njemačkog košarkaša Dirka Nowitzkog koji je 21 sezonu igrao za Dallas.

Jedan od najboljih Europljana ikad

Jedan od najboljih europskih košarkaša u povijesti NBA lige, čak 21 sezonu je nosio dres Mavericksa s kojima je 2011. osvojio naslov NBA prvaka.

Nowitzki je jedini igrač koji je igrao za jednu NBA franšizu 21 sezonu, 14 puta je bio sudionik All-Star susreta, četiri puta izabran je u najbolju petorku godine NBA lige, a prvi je europski igrač koji je dobio nagradu za najkorisnijeg igrača NBA lige (MVP) 2007. godine. Ukupno je šesti strijelac u povijesti NBA lige sa 31.560 koševa.

Za njegov dugogodišnji doprinos Dallas mu se odužio statuom koju je u nedjelju svečano otkrila njemačka zvijezda. Statua prikazuje Nowitzkog u vrlo karakterističnom položaju u njegovoj karijeri – Fadeawayju, skok šutu izvedenom dok se skače unatrag.

‘Bilo je to nešto posebno’

“Izgleda fantastično. Hvala vam na podršci. Bilo je to nešto posebno, vrlo emotivno, i ovo će biti ovdje zauvijek,” rekao je 44-godišnji Nowitzki.

U podnožju kipa piše: “Odanost nikad ne blijedi”. Mavsi su na današnji dan prošle godine umirovili i njegov broj 41.

“Sljedeća stanica je Kuća slavnih,” kazao je trener Dallas Jason Kidd, bivši suigrač Nowitzkog.

Statuu je izradio izraelsko-američki kipar i slikar Omri Amrany, poznat po skulpturama Michaela Jordana, Magica Johnsona, Shaquillea O’NealaWilta Chamberlaina, Kareema Abdul-Jabbara….

Source: net.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)