Svjedočili smo derbiju koji možemo analizirati iz 2 različita kuta. Dinamo je kao momčad izgledao jako dobro, povezano, s visokom energijom, ofenzivno razigran, s brzim i kvalitetnim reakcijama po izgubljenoj lopti.

Potpuna kontrola

Uz visoki posjed lopte, potpuno su kontrolirali i dominirali cijelim tijekom utakmice.

Promatrajući individualni učinak, u momčadi koja je imala veliki broj igrača s odličnim izvedbom, pohvalio bih igru i učinak Luke Ivanušeca.

Napokon, nakon perioda ozljede, opravka, traženja forme, gledamo pravog Ivanušeca.

Nakon dva gola Varaždinu, s jučerašnjom izvedbom i nova dva gola jasno je kako gledamo Lukino reprezentativno izdanje, i vjerujem kako će se uspjeti nametnuti izborniku Zlatku Daliću jer svojim pristupom i kvalitetama to apsolutno zaslužuje.

Hajduk bez kvalitativnog pomaka

Hajduk, koji je u svim utakmicama proljetnog dijela prvenstva imao probleme sa timskom izvedbom, formom pojedinih igrača a posebno sa brojem ozlijeđenih igrača niti u derbiju nije uspio napraviti kvalitativni pomak.

Očekivanja kako derbi može biti prijelomna točka, bez obzira na trenutačnu formu, obzirom na visoku motivaciju igrača u takvim utakmicama nisu se ostvarila.

Nisu uspjeli parirati Dinamu niti u jednom segmentu igre, a izostala je i visoka energija, agresivnost kojom bi se mogla kompenzirati razlika u igračkoj kvaliteti koja je na strani Dinama.

Hajduk se mora pripremiti za izuzetno važnu kup utakmicu u Osijeku

Spomenuo bih i debi šesnaestogodišnjeg Luke Vuškovića, za kojeg je ovakva utakmica sigurno veliko iskustvo, koje će mu svakako koristiti u budućnosti.

Dinamo je na najboljem putu prema osvajanju još jednog naslova prvaka Hrvatske, mirno dočekuje kup utakmicu protiv Lokomotive i sljedeća prvenstvena iskušenja dok se Hajduk u dijametralno suprotnom raspoloženju mora pripremiti za izuzetno važnu kup utakmicu u Osijeku.

Source: net.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)