HRVATSKI tenisač Ivan Dodig i Amerikanac Austin Krajicek izgubili su i treći put na ATP Finalsu u Torinu čime su definitivno ostali bez polufinala. Bolji od njih bili su Nizozemac Wesley Koolhof i Britanac Neal Skupski sa 7:5, 4:6, 10:6. Premda su Dodig i Krajicek izgubili uvodna dva meča u zelenoj skupini, kao i prvi set u trećem meču, imali su šanse i tada za polufinale.

Morali su napraviti preokret, pobijediti te čekati da Nikola Mektić i Mate Pavić slave s 2:0 u setovima protiv Kyrgiosa i Kokkinakisa. No Dodig i Krajicek nisu obavili svoj dio posla. Poraženi su iako su i treći put u Torinu osvojili set. Isto tako, Koolhof i Skupski još uvijek nisu sigurni za polufinale unatoč pobjedi.

Moraju dočekati da Mektić i Pavić uzmu barem jedan set u svom meču kasnije tijekom današnjeg dana. Hrvatska kombinacija Mektić i Pavić već je ranije osigurala polufinale.

Prvi nositelji bez greške u trećem setu

Prvi set u porazu Dodiga i Krajiceka odlučen je u samoj završnici kada su Koolhof i Skupski, kod vodstva 6:5, sjajnim reternima na servis Dodiga slomili suparnike. No hrvatsko-američka kombinacija uzvratila je u drugom setu te je kod 2:2 iskoristila četvrtu break priliku za 3:2, što im je otvorilo put prema 1:1 u setovima.

U odlučujućem tie-breaku trećeg seta prvi nositelji Koolhof i Skupski nisu napravili nijedan krivi korak. Poveli su 4:0 pa potom i 8:1 čime je meč bio odlučen.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)