SRPSKI tenisač Novak Đoković šesti je put u karijeri pobjednik ATP Finala, završnog turnira osam najboljih igrača svijeta koji je ove godine igran u Torinu. On je u finalu svladao Norvežanina Caspera Ruuda sa 7:5, 6:3. Za Đokovića je ovo šesti naslov na Mastersu, a prvi nakon 2015. godine. Ovim trijumfom izjednačio se s velikim Švicarcem Rogerom Federerom na prvom mjestu po broju naslova na ovom prestižnom turniru. 

“Jako sam zadovoljan kako sam ukupno igrao ovaj finalni meč premda je bilo trenutaka kada sam u sebi kiptio od nervoze. Jer u tenisu se vrlo lako promijeni momentum i sve se može preseliti na drugu stranu”, rekao je Đoković te potom komentirao godinu u kojoj je ukupno osvojio pet naslova, a osim ATP Finala u svemu se ističe trofej u Wimbledonu:

“Tisuću puta sam govorio da je ovo bila strašno čudna sezona za mene i prelijepo je što je završila na ovakav način. Ljepše nije mogla završiti. Isto tako osjećam veliko olakšanje nakon svega, jedva čekam nekoliko tjedana odmora.

Cijela ova godina se može opisati kao da sam bio ‘na iglama’. Čekao sam gdje mogu nastupiti i igrati, gdje mi je ne dozvoljavaju i to je utjecalo na moju mirnoću te je pojačavalo nervozu. Ali, ovakav kraj je sve uljepšao”, izjavio je Đoković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)