POBJEDOM nad Stefanosom Tsitsipasom srpski šampion je rekordni deseti put osvojio Australian Open te se po broju naslova na Grand Slamovima (22) izjednačio s do sada jedinim rekorderom Rafaelom Nadalom. Nakon povijesnog trijumfa dao je intervju nekadašnjem tenisaču, a sada novinaru Somdevu Devvarmanu, koji je neočekivano prerastao u intimnu ispovijed. 

“Svi mi koji smo blisko povezani s ATP Tourom znamo tebe. Znamo sve što si uradio. Sve što si uradio za PTPA, za djecu koja treniraju u tvojoj Akademiji, koliko si pomogao braći Sabanov, mladom Međedoviću ili bivšim igračima, Viktoru Troickom i Iliji Bozoljcu. Tu je i Zaklada Novak Đoković koju vodiš sa suprugom Jelenom. Kada su poplave u Srbiji ili negdje u svijetu, Novak Đoković je tu.

Novinar duboko dirnuo Đokovića tako što je nanizao njegove humanitarne akcije

Kada je požar u Australiji, tu je Novak Đoković. Kada je Ukrajini potrebna podrška i pomoć Stahovskom, Novak Đoković je tu. Kada se sakupljaju sredstva, Novak je tu. I opet, dio svijeta misli da ne dobivaš podršku koju zaslužuješ. Ali, moje pitanje je – zašto ti sve ovo radiš?” počeo je Devvarman.

Đoković je odgovorio: “Mislim da nitko nije nikada naveo toliko puno lijepih stvari o meni i onome što sam uradio. Somdev, hvala ti iz dubine mog srca, prijatelju, jer si spomenuo ove stvari. Ne radim sve te stvari jer želim publicitet. Radim ih jer doista osjećam da želim pomoći i biti tu za ljude koji imaju manje sreće.”

Velikan, koji je trijumfom u Melbourneu ukupno zaradio 167 milijuna dolara samo od premija na turnirima, tada je podsjetio odakle potječe: “Ja dolazim iz Srbije, iz devedesetih. Prošli smo dva rata, embargo. Tijekom četiri godine nijednom našem sportašu nije bilo dozvoljeno da izađe iz zemlje i natječe se na međunarodnoj razini. A ja sam odrastao u Srbiji u to vrijeme. Čekali smo u redu za kruh i mlijeko svako jutro u 5 sa stotinama ljudi.

“Čekao sam svake zore kruh i mlijeko, a onda bi djed to stavio na stol za nas šest”

Moj djed je stavljao jedan kruh na stol, i to za pet ili šest članova obitelji kako bismo jeli tog dana. Znam kakav je to osjećaj. Znam da bih trebao cijeniti sve ono što imam, čime sam blagoslovljen i što su mi dali život i Bog.

Sve to poštujem i zato sam uvijek svjestan da je puno ljudi širom svijeta daleko manje sretno. Zato kroz svoju zakladu i teniski centar u Srbiji pokušavam ostati u sportu i biti tu za ljude. Znam da ne radim dovoljno, uvijek mogu više, ali se trudim najbolje što mogu.”

Novinar mu je na ovo rekao: “Novače, nikome ne duguješ ništa, doista si veliki sportaš.” Đoković je uzvratio: “Somdev, ovo je jedan od najbolji intervjua ikada, hvala ti.”

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)