IAKO se očekivalo da će Novak Đoković ove godine imati priliku nastupiti na US Openu i ostatku američke ljetne turneje, novom odlukom američke vlade pravila o cijepljenosti stranih državljana prilikom ulaska u zemlju samo su ublažena, ali ne i ukinuta. Umjesto potpune cijepljenosti s tri doze, do daljnjega će biti dovoljno imati jednu primljenu dozu bivalentnog cjepiva, ali to u slučaju srpskog tenisača ne rješava problem.

U SAD-u krizno zdravstveno stanje službeno istječe 11. svibnja i očekivalo se da će tada biti ukinute sve pandemijske mjere pri ulasku stranaca u zemlju, kao što je već učinjeno u većini svijeta, no Centar za kontrolu bolesti (CDC) odlučio je samo ažurirati pravila, ali ne i potpuno ih ukinuti.

CDC je odlučio da će od 16. kolovoza za ulazak u SAD biti dovoljna jedna doza bivalentnog cjepiva koje “pruža bolju zaštitu”, a datum je odabran jer predstavlja godinu dana otkako su putnici mogli primiti baš taj tip cjepiva.

Može u SAD sa samo jednom dozom novog cjepiva, ali…

“Naglašavamo da svi koji zasad nisu cijepljeni mogu zadovoljiti pravila primanjem jedne doze novog bivalentnog cjepiva”, rekla je dužnosnica Centra za liječničku skrb Lauren Oviatt.

No kako je Đoković i dalje ustrajan u odluci da se uopće ne cijepi, teško je očekivati da će napraviti kompromis, koji bi bio u sukobu s njegovim životnim uvjerenjima.

Đoković je već propustio prošlogodišnji US Open, kao i velike ovogodišnje proljetne turnire u Americi poput Indian Wellsa i Miamija, a ne promijeni li se naglo ova nova odluka, ni ovog ljeta neće doći u priliku osvojiti četvrtu titulu na njujorškom Grand Slamu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)