DOKUMENTARNI film o životu legendarnog njemačkog tenisača Borisa Beckera nedavno je doživio svoju premijeru, a u njemu se pojavljuje i Novak Đoković, koji je s Nijemcem surađivao od 2014. do 2016. godine. Prekid suradnje se dogodio zbog Đokovićevog gubitka interesa za tenis nakon Roland Garrosa 2016. te ”tupog” osjećaja tijekom Wimbledona iste godine.

”Ako želite biti šampion, sve je na vama. Prolazio sam kroz period u kojem sam zaista tražio sebe izvan terena. Igrao sam treće kolo Wimbledona, bilo je nekoliko prekida s kišom, našao sam se u svlačionici, sjedio sam i rekao svom timu: Možete li me svi ostaviti i izaći? Želim biti sam. Gledao sam u zid i bio sam jako dosadan. Doslovce nije bilo pokreta u meni”, rekao je Đoković u filmu.

Upravo je to navelo Beckera da raskine odnos i priznao je Đokoviću da ne bi imalo smisla da svjetski broj 1 ne pobjeđuje i da ide na turnire samo da bi se pojavio.

“Slušaj, šefe, zaista sam umoran, ne želim igrati kao nekad”, prisjetio se Becker da mu je Novak rekao pa je dodao što mu je odgovorio:

”Slušaj ti. Prije svega, ja te poštujem i volim. Napravili smo nešto zajedno i to je bilo za mene nevjerojatno putovanje. Nisam dobar gubitnik. Ako reda radi želiš ići na turnire, onda sam pogrešan momak za tebe. Mislim da je bolje da prestanemo.”

Sljedeća godina, 2017., bila je jako teška za Đokovića. Gubio je u prvim kolima, borio se s ozljedom lakta, a za to vrijeme su Nadal i Federer podijeli sva četiri Grand Slama. Ipak, Đoković se vratio 2018. te i dalje dominira. Rekao je da i dalje Beckera smatra dijelom obitelji.

”Čak i nakon toga, mi smo zadržali vezu kao da nikada nismo stali. Još uvijek je tu. Boris mi je obitelj”, rekao je Đoković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)