AMERIČKI senat odlučio je da će za mjesec i pol ukloniti sve preostale covid-restrikcije koje su bile na snazi, što znači da će se necijepljeni Novak Đoković moći priključiti ostalim tenisačima na US Openu. Srpski tenisač propustio je mnogo jakih turnira jer kao osoba koja nije bila cijepljena protiv zaraze koronavirusom nije imao pravo ulaska niti u Sjedinjene Američki Države, a bio je najuren i iz Australije prošle godine.

Ove se ondje vratio i uzeo svoj 22. Grand Slam naslov, a priliku za novo slavlje na US Openu ipak će imati ove godine. Đoković se nadao da će zaigrati i na turnirima iz Masters 1000 serije u Indian Wellsu i Miamiju, no nije dobio propusnicu kao necijepljeni stranac koji dolazi u SAD avionom. U kolovozu o tome neće morati razmišljati.

Triput najbolji na US Openu

“Žao mi je što nisam mogao igrati u Indian Wellsu i Miamiju, volim te turnire i imao sam dosta uspjeha na njima. Ali donio sam takvu odluku zbog koje sam znao da postoji mogućnost da neću moći igrati. Nadam se da će se trenutačna situacija promijeniti i da ću moći igrati na US Openu. To je za mene najvažniji turnir na američkom tlu”, rekao je nedavno Đoković.

US Open se održava od 28. kolovoza. Đoković ga je osvajao 2011., 2015. i 2018. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)