MEČEVE prvog kola na Australian Openu obilježili su prekidi zbog velikih vrućina. Temperatura je u Melbourneu bila 36 Celzijevih stupnjeva, a organizatori su reagirali po dogovoru nakon što su donijeli odluke po kojima će sudionike spašavati takvih vrućina.

Ljestvica toplinskog stresa

Naime, organizatori Australian Opena uveli su ljestvicu toplinskog stresa prije pet godina, pri čemu niži stupnjevi daju prednost strategijama povećane hidratacije i hlađenja. Pri početku mečeva prvog kola, ljestvica je dosegla četvrti stupanj, što je značilo da igrači u singlu imaju 10-minutnu pauzu, žene između drugog i trećeg seta, a muškarci između trećeg i četvrtog seta.

Đoković se žalio 2018.

U meču Australca Jordana Thompsona i Amerikanca JJ Wolfa došlo je do pete razine i meč je odmah prekinut usred drugog seta. Igra se potom nastavila pod krovovima teniskih terena: Rod Laver, Margaret Court i John Cain. Novak Đoković se prije pet godina žalio organizatorima na vrućine nakon što je na 39 stupnjeva pobijedio Gaela Monfilsa. Nedugo nakon toga uvedena je ljestvica toplinskog stresa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)