U zagrebačkom hotelu Westin održana je Skupština Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) na kojoj je istaknuto kako je HNS u protekloj godini ostvario najbolje financijske rezultate u povijesti.

Skupština HNS-a broji 75 zastupnika, a prisutna su bila 62 zastupnika. Sve je proteklo vrlo brzo, sjednica je trajala tek nešto više od sat vremena, u idiličnom raspoloženju i bez povišenih tonova.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Marijan Kustić nije skrivao zadovoljstvo ostvarenom sportskim, ali i financijskim rezultatima u protekloj godini, najavivši i izgradnju nogometnog kampa, te dodatna ulaganja u infrastrukturu.

Naglasio je i kako ga raduju rezultati mlađih reprezentacija, prije svega plasmani U-17 i U-21 reprezentacija na EP.

“Veseli nas uspjeh A reprezentacije na SP-u Dohi, produžili smo ugovor izborniku Zlatku Daliću, on je to zaslužio svojim rezultatima. Raduje i start kvalifikacija za EP 2024. sa četiri boda, a uskoro nas očekuje i završni turnir Lige nacija. Kao Savez napravili smo osam hibridnih terena, napravili smo 21, a imat ćemo i 26 terena s umjetnom travom, veseli otvaranje stadiona u Osijeku. Strateški cilj je nogometni kamp koji se proteže godinama. Zacrtali smo, idemo s time. Za 15-20 dana ćemo izaći s konkretnim stvarima. Financijski rezultati su također fenomenalni. Gledajući sportske i financijske rezultate vjerujem kako smo najbolji sportski savez u Hrvatskoj. Radi se jako dobro, savez radi jako dobro,” poručio je Kustić dodavši kako će Savez sve učiniti što je u njegovoj mogućnosti kako bi se infrastruktura digla na višu razinu.

Ogromni prihodi

Voditeljica odjela financija i računovodstva Ružica Bajrić je izvjestila kako je HNS u 2022. godini ostvario najbolje financijske rezultate u svojoj povijesti.

“Savez je imao rekordne prihode od 507.6 milijuna kuna, te rashode od 409 milijuna kuna. Ostvarena je rekordna dobit u iznosu od 98.6 milijuna kuna,” istaknula je Bajrić.

Najveći prihodi ostvareni su od djelatnosti i to od sudjelovanja A reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, prihoda od marketinga, TV prava, ulaznica i opreme. Najveći rashodi odnose se na aktivnosti saveza, odnosno organizaciju utakmica svih reprezentacija, na razvoj i unapređenje nogometa, rashodi za zaposlene, amortizacija, donacije i ostali rashodi.

Source: net.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)