HRVATSKI tenisači bit će domaćini jednoj od četiri skupina Davis Cup natjecanja, a suparnici će Hrvatskoj u skupini D biti nizozemski, američki i finski tenisači. Odlučio je tako ždrijeb u Malagi, a na završni turnir, koji će biti održan u tom španjolskom gradu od 21. do 26. studenoga, plasirat će se po dvije najbolje reprezentacije iz svake od četiri skupine.

Još nije poznato koji će grad u Hrvatskoj biti domaćin natjecanju u skupini koje se igra od 12. do 17. rujna. Gradovi kandidati su Zagreb, Split i Zadar. Najozbiljniji suparnik Hrvatskoj su Sjedinjene Američke Države, protiv kojih Hrvatska u Davis Cupu kroz povijest ima savršenih 5:0 u međusobnim mečevima.

Skupina A igrat će se u Bologni, a u njoj su smješteni aktualni pobjednici Davis Cupa Kanađani, domaćin Italija te Švedska i Čile. Manchester je domaćin skupine B, a u nju su smještene Australija, Velika Britanija, Francuska i Švicarska, dok će se skupina C održati u Valenciji. Za završni turnir u tom će se gradu boriti domaćin Španjolska, Srbija, Češka i Južna Koreja.

Davis Cup, ždrijeb skupina:

Skupina A (Bologna): Kanada, Italija, Švedska, Čile

Skupina B (Manchester): Australija, Velika Britanija, Francuska, Švicarska

Skupina C (Valencia): Španjolska, Srbija, Češka, Južna Koreja

Skupina D (Hrvatska): Hrvatska, Nizozemska, SAD, Finska

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)