BIVŠEG hrvatskog tenisača Ivana Ljubičića u utorak je Francuski teniski savez imenovao na čelo misije pod nazivom Ambicija 2024, koja će se brinuti o treninzima mladih. Nekada treći tenisač svijeta “imat će za cilj ojačati sektor visoke razine od 14 godina i više, tenisače i tenisačice, posebno s pogledom na Olimpijske i Paraolimpijske igre u Parizu 2024.”, objavio je FFT u priopćenju za javnost.

Ljubičić (43), koji je bio trener Rogera Federera od 2015. do 2022., “donijet će francuskom tenisu svoju stručnost i traženje potpore mladim francuskim igračima u njihovoj karijeri i njihovom treningu”, naglašava FFT. “Ivan ima ‘ono nešto’ što čini i hrani prvake. Njegov pristup tenisu, fokusiran na izvedbu u svakom trenutku i do najsitnijeg detalja, vođen je kulturom pobjeđivanja koju želimo usaditi našim francuskim nadama”, objašnjava u priopćenju predsjednik FFT-a Gilles Moretton.

Vjerujući da “Francuska ima vrlo bogato, vrlo obećavajuće tlo”, Hrvat ističe svoju “potpunu predanost” i “jaku želju da dijeli vrijednosti koje kuju šampione”. Osvajač deset naslova na ATP Touru, uključujući Indian Wells Masters 2010. godine, Ljubičić je također osvojio Davis Cup 2005. s Hrvatskom i broncu u parovima na Olimpijskim igrama u Ateni (2004.) s Mariom Ančićem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)