AUSTRALSKI tenisač Nick Kyrgios najavio je odlazak iz tenisa ako 2023. osvoji neki od četiri Grand Slam turnira. Protekla godina bila je jedna od najboljih u njegovoj karijeri, osvojio je tri turnira u parovima, a u pojedinačnoj konkurenciji slavio je na turniru u Washingtonu.

Kyrgios ove godine ponovo nije uspio osvojiti Grand Slam titulu, iako je bio najbliže u svojoj dosadašnjoj karijeri. Izgubio je u finalu Wimbledona od Novaka Đokovića. Ovaj 27-godišnjak izjavio je da bi mogao okončati karijeru ako osvoji Grand Slam titulu.

Ove sezone stigao je do finala Wimbledona

“Nadam se da ću osvojiti neki od Grand Slam turnira i potom otići u mirovinu. Pitate me bih li nastavio karijeru. Iskreno, ne znam. Ove sezone bilo je potrebno puno napornog rada i discipline. Čini mi da, što vam bolje ide, svi hoće malo više od tebe. Tako stvari postanu još stresnije”, kazao je Kyrgios.     

Dodao je da se ove sezone zabavljao te da je ispunio neka očekivanja. “Ove sezone bilo mi je zabavno na terenu i počeo sam ispunjavati neka očekivanja. Konačno sam ponosan jer sam napokon došao u finale Grand Slam turnira. Uživao sam”, rekao je Kyrgios, koji nije prvi put najavio odlazak u mirovinu. Tako je u listopadu istaknuo da vjerojatno neće igrati tenis nakon što proslavi 30. rođendan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)