JEDAN od najboljih hrvatskih tenisača svih vremena Ivan Ljubičić godinama je bio trener za mnoge najboljeg igrača svih vremena Rogera Federera. Čudesni Švicarac umirovio se u rujnu prošle godine, a u karijeri je osvojio 20 Grand Slam naslova u pojedinačnoj konkurenciji, odnosno ukupno 103 turnira na ATP Touru.

Od 2005. do 2007. godine igrao je u 10 uzastopnih Grand Slam finala, 2014. je osvojio Davis Cup sa Švicarskom, a tijekom karijere je proveo 310 tjedana na prvom mjestu ATP ljestvice. Za mnoge je zbog svog stila igre i dalje najveći ikad. O tome je u intervjuu za Novu TV progovorio i Ljubičić. Novak Đoković i Rafael Nadal su osvojili više GS turnira od Švicarca, ali za Ljubičića pitanje najvećeg ikad nije uvjetovano samo brojem najvećih turnira.

“Mislim da se ne može gledati isključivo kroz Grand Slamove. Roger već nije najuspješniji po tom pitanju, hoće li biti najveći. Veličina i uspješnost nisu identični pojmovi. Ako jesu, onda to Roger definitivno neće biti. Bude li se gledao utjecaj na sport, mislim da se Nadal ni Đoković u tom smislu ne mogu mjeriti s Federerom”, rekao je Ljubičić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)