PRIKLJUČIVANJEM Mate Pavića i Nikole Mektića, koji su dan ranije igrali u finalu parova na ATP Finalsu u Torinu, hrvatska reprezentacija kompletirala se u Malagi, gdje ju očekuje završni turnir Davis Cupa. Protivnik u četvrtfinalu je domaćin Španjolska, s početkom u srijedu u 16 sati.

“U Torinu smo imali odličan turnir, nažalost zapeli smo u finalu, ali sve u svemu zadovoljni smo igrom, sakupili smo dosta mečeva i dosta samopouzdanja uoči dolaska u Malagu. Odradili smo trening i bit ćemo spremni za sutra”, rekao je Mate Pavić.   

“Mislim da je to korisno”, nadovezao se Mektić na partnerove riječi o samopouzdanju. “I prošle godine smo imali dobar završni turnir i u dobroj formi došli na Davis Cup, ostvarili nekoliko pobjeda. Nadam se da možemo tako nastaviti i ovaj put. Teren nije toliko različit od Torina, malo je brži u odnosu na prošlu godinu u Davis Cupu. Mislim da ćemo se moći dobro prilagoditi.”

Pobjeda u paru donosi trećinu mogućih bodova u cijelom susretu jer su osim tog okršaja na rasporedu još dva pojedinačna meča. 

“Posljednjih godina, otkad se format promijenio, parovi imaju veće značenje. Mislim da je dobra stvar da imamo dobar par. Prošle godine smo pobijedili u svim mečevima, ove godine u Bologni smo pobijedili u dva od tri meča, tako da očigledno dobro igramo. Odgovarali su nam uvjeti u Davis Cupu, uključujući atmosferu, pa ćemo biti blagi favoriti u meču protiv španjolskog para. Bitno je da odigramo kao što smo igrali u nekoliko posljednjih mečeva”, kaže Pavić.

Kada se povede razgovor o pritisku, Nikola Mektić uvijek kaže da je dobrodošao i da njih dvojica s tim nemaju problema. 

“Dolazimo s turnira na kojem je pritisak bio ogroman. Možda smo zbog toga u prednosti jer dolazimo s turnira, a dobar dio drugih igrača je već nekoliko tjedana pauzirao. U susretu su samo tri meča, rezultat 1:1 je dosta izgledna opcija nakon pojedinačnih okršaja, a mi ćemo u tom slučaju biti spremni dati sve od sebe”, rekao je Mektić.

Rok do kada izbornici Vedran Martić i Sergi Bruguera trebaju prijaviti sastave istječe sat vremena prije početka susreta. U hrvatskoj postavi su Marin Čilić, Borna Ćorić i Borna Gojo, a kod Španjolaca su najizgledniji kandidati za pojedinačne mečeve Pablo Carreño Busta i Roberto Bautista Agut.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)