RAFAEL NADAL plasirao se u 2. kolo Australian Opena nakon što je sa 7:5, 2:6, 6:4, 6:1 pobijedio Jacka Drapera. U drugom kolu igrat će protiv Michaela McDonalda. Drugi set prvi nositelj i branitelj titule u Melbourneu izgubio je brzo nakon bizarne situacije u kojoj je ostao bez reketa.

Neki mediji taj gubitak seta povezuju sa situacijama koje dokazuju praznovjernost branitelja titule u Melbourneu i prvog nositelja ovogodišnjeg izdanja turnira. Nadal je poznat po tome da ponavlja niz radnji pred poene i da nitko ne smije remetiti red koji si napravi na klupi na kojoj sjedi kod izmjena nakon gemova. Diranje njegovih stvari je nezamislivo.

“Treba mi reket, želim ga natrag” 

Ispostavilo se da se upravo to dogodilo kod 4:3 u prvom setu. Nadal je tražio nešto što nije mogao pronaći, a ubrzo se otkrilo i što. Nestao mu je reket kojim je dotad igrao. Komentatori meča prepoznali su ozbiljnu stranu te priče i naglasili da bi Nadal zbog toga mogao patiti u igri, ali i njen šaljiv dio pa su tako rekli da je vrijedni reket već vjerojatno negdje na ulicama Melbournea.

“Treba mi reket, želim ga natrag”, govorio je Nadal, objašnjavajući zbog čega traje prekid meča pa precizirao: “Dječak koji skuplja loptice mi ga je uzeo.”

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)