Nadzorni odbor Dinama u četvrtak je održao treću sjednicu i razriješio dužnosti člana Uprave Krešimira Antolića.

Antolićevo razrješenje izglasano je na Skupštini, da bi Izvršni odbor odbio taj prijedlog, a sada Nadzorni odbor tvrdi da ga je Izvršni odbor bio dužan smijeniti, iz čega se može zaključiti da je stao uz struju Zdravka Mamića.

Sjednica Nadzornog odbora trajala je više od četiri sata , a na njoj su donesene sljedeće odluke:

“1. Izvršni odbor je 08.12.2022. raspravljao i izglasao odluku prema kojoj “klupska uprava dobiva zadatak u dogledno vrijeme zaposliti odnosno imenovati sportskog direktora”. Navedena odluka je protivna Statutu kluba jer Izvršni odbor kluba prema odredbi članka 36. Statuta nema ovlasti za donošenje takve odluke, a nije ga ni ovlastila Skupština da donese takvu odluku.

shimmer fallback
shimmer fallback

2. Skupština je većinom glasova svojih članova na sjednici održanoj 12. prosinca 2022. donijela odluku o razrješenju člana Uprave GNK Dinamo. Umjesto da provede jasnu i nedvojbenu odluku Skupštine Izvršni odbor je na sjednici održanoj 19.12.2022. pristupio glasovanju i većinom glasova odbio je provesti odluku Skupštine. U članku 49. stavak 1. Statuta navedeno je da su članovi Uprave kluba odgovorni Izvršnom odboru i Skupštini kluba. Skupština kluba je tražila razrješenje člana Uprave i Izvršni odbor je bio dužan izvršiti tu odluku u skladu s odredbom članka 35. točka 1. gdje je kao prva i najvažnija zadaća Izvršnog odbora navedeno da “provodi odluke, zaključke i preporuke Skupštine”. Izvršni odbor je ovim postupanjem grubo prekršio odredbe Statuta jer je odbio provesti odluke Skupštine kluba.

3. Izvršni odbor odnosno dio njegovih članova je postupanjem opisanim u točki 1. i 2. ovog zaključka doveo do stanja da očito djeluje protivno volji najvišeg tijela upravljanja Kluba — Skupštini, da krši prava većine članova Skupštine ne uvažavajući njihov glas te da svojim djelovanjem i javnim istupom dezinformira cjelokupnu javnost.

4. Nadzorni odbor poziva sva tijela upravljanja GNK Dinama i njihove članove, kao i zaposlenike Kluba da se pridržavaju odredbi Statuta Kluba, a svim suradnicima kluba skreće pažnju da je člana Uprave gosp. Krešimira Antolića, najviše tijelo upravljanja Kluba svojom odlukom razriješilo dužnosti.”

Source: net.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)