Francis Ngannou nedavno je napustio UFC, nakon što nije uspio dogovoriti suradnju kakvu je htio. Tvrdi kako je UFC odbio njegova tri ključna zahtjeva u pregovorima oko novog ugovora, što je rezultiralo odlaskom prvaka teške kategorije.

Ngannou je tražio besplatno zdravstveno osiguranje za borce, htio je zastupnika koji će ih predstavljati na sastancima i pokrivanje sponzorskih prava. Nije se uspio dogovoriti s UFC-om pa se odlučio na drastičnu odluku. Sada bi se bivši UFC-ov prvak mogao vratiti borilačkim sportovima, ali ne i MMA-u. Ngannou je navodno u pregovorima s Deontayem Wilderom za dvije borbe.

Jedna od tih borbi održala bi se po boksačkim pravilima, dok bi se druga pravila odradila po pravilima slobodne borbe, odnosno MMA-a.

shimmer fallback
shimmer fallback

Najjači udarači, jedan protiv drugoga

“Vodimo ozbiljne razgovore. Pokušavamo dogovoriti dvije borbe, jednu vjerojatno u SAD-u i drugu u Africi. Ipak, svi borci su potencijalni suparnici, ne želim nikoga otpisivati. Razgovaramo sa svima, sa svim borcima, ali pogotovo s onima sa samog vrha. Samo želim da svi znaju da pregovaram i razgovaram sa svima”, otkrio je Deontay Wilder.

Wilder je od 2015. do 2020. godine držao naslov prvaka teške kategorije prema WBC-u, kada je izgubio od Tysona Furyja. Nakon toga je uslijedio uzvrat s Kraljem cigana te je Brončani bombarder ponovno poražen. Nakon toga je imao pauzu od godinu dana prije nego što se vratio u ring i svladao Roberta Heleniusa.

“Poslovna strana boksa je takva. Često sve ide jako sporo, ali jednom kada sve krene, ona ide jako dobro. Ja sam u procesu kada stavljam stvari u red. Lokacije, datumi i protivnici, sve to skupa treba nekako organizirati. Za sve to treba vremena, ali niti jedan borac nije siguran”, zaključio je Wilder.

Source: net.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)