Prvi tenisač svijeta Novak Đoković službeno se povukao iz ždrijeba za turnir u Indian Wellsu, objavili su organizatori u nedjelju.

Srpski tenisač, jedan od najistaknutijih sportaša koji nije cijepljen protiv virusa, podnio je zahtjev američkoj vladi prošlog mjeseca za posebno dopuštenje da igra na ATP Masters događajima u Indian Wellsu i Miamiju.

SAD trenutačno zabranjuje ulazak necijepljenim strancima u zemlju, a očekuje se da će ta politika biti ukinuta kada vlada prekine proglašenje izvanrednog stanja u slučaju Covida-19 11. svibnja.

Đoković se nije natjecao na dva uzastopna ATP Masters turnira u Indian Wellsu i Miamiju, poznatima kao “Sunshine Double”, od 2019. godine.

Nije ‘nacionalni interes’

Ove je godine Đoković pokušavao na sve načine izboriti dolazak u SAD, a sada su procurili detalji te njegove, očajničke, borbe.

“Očajnički je želio igrati i tako je započeo niz telefonskih poziva i lobiranja ljudi za koje su Đoković i njegov tim znali da bi mogli imati veze s Bidenovom administracijom, uključujući Billie Jean King, jednu od najvećih tenisačica u povijesti”, otkrio je novinar New york Timesa Matthew Futterman pa dodao:

“Jedini kriteriji koje je Đoković mogao ispuniti da bi dobio izuzeće uključivali su dokazivanje da bi njegova prisutnost u SAD-u bila u nacionalnom interesu.”

Source: net.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)