TVRTKA Cosmos i Međunarodna teniska federacija (ITF) prijevremeno su raskinuli ugovor o organizaciji Davis Cupa, potvrdio je glasnogovornik ITF-a. Cosmos, čiji je osnivač bivši španjolski nogometaš Gerard Pique, i ITF su se 2018. godine obvezali na promjene u formatu Davis Cupa, no nakon pet godina suradnje okončali su zajedničku priču. Prvobitno, u želji za popularizacijom reprezentativnog tenisa, ugovor je bio potpisan na 25 godina i vrijedan tri milijarde dolara.

Davis Cup je 2018. radikalno promijenjen te je na kraju sezone organiziran završni turnir s najboljim reprezentacijama. Posljednjih godina i taj se format mijenjao, a iz teniskih redova u više navrata stizale su kritike zbog prenatrpanog kalendara. Završni turnir 2022. godine bio je podijeljen na rujanski grupni dio natjecanja i studeni s eliminacijskim borbama. Naslov je slavila Kanada, koja je u finalu svladala Australiju, a Hrvatska je dogurala do polufinala.

Za sada nije jasno hoće li ITF vratiti Davis Cup u svoj dugogodišnji format ili će privući nove sponzore i zadržati završni turnir.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)