U KONKURENCIJI tenisača se do svog drugog polufinala na Grand Slam turnirima probio 26-godišnji Karen Hačanov (ATP – 20.), kojemu je 22-godišnji Amerikanac Sebastian Korda (ATP – 31.) predao meč u trenutku kad je bilo 7:6 (5), 6:3, 3:0 za Rusa. Korda se na predaju odlučio zbog bolova u desnom zglobu zapešća, zbog čega je tijekom meča dvaput zatražio liječničku pomoć.

Hačanov će za plasman u svoje prvo finale na Grand Slam turnirima igrati protiv pobjednika dvoboja Grka Stefanosa Tsitsipasa (ATP – 4.) i Čeha Jirija Lehečke (ATP – 71.). Nakon meča, Hačanov se potpisao na jednu od kamera i izazvao međunarodni skandal. Ubrzo se oglasio Azerbajdžanski teniski savez, koji traži žestoku kaznu za Hačanova.

Hačanov je nakon meča na kameri ispisao poruku podrške regiji Gorski Karabah. Riječ je o regiji oko koje se godinama spore Azerbajdžan i Armenija. “Drži se, Gorski Karabah, nastavite vjerovati do kraja”, napisao je Hačanov, koji je kasnije objasnio što je učinio: “Imam armenske korijene, ne želim komentirati ništa više od toga, samo sam želio poslati poruku svom narodu.”

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)