PRVI Grand Slam turnir sezone, Australian Open, koji počinje 16. siječnja, priredio je za tenisače rekordno visok nagradni fond u iznosu od 76.5 milijuna australskih dolara (48.5 milijuna eura). Organizatori prvog od četiri Grand Slam turnira sezone, koji se održava u Melbourneu, osigurali su povećanje nagradnog fonda od 3.4 posto u usporedbi s ovogodišnjim izdanjem, uz velika povećanja u prvom krugu turnira.

Pobjednici u muškoj i ženskoj konkurenciji na prvom Grand Slam turniru 2023. kući će odnijeti po 2.975 milijuna australskih dolara, što je 1.886 milijuna eura. Svatko tko ispadne u prvom krugu dobit će 106.250 australskih dolara (67.384 eura), što je povećanje od 3.2 posto, dok će igrači koji uđu u drugi krug dobiti 158.850 australskih dolara (100.739 eura).

Prvi put preko 100 milijuna australskih dolara

Direktor turnira Craig Tiley rekao je da će ukupni nagradni fond za australsko ljeto tenisa, uključujući turnire za zagrijavanje kao što je United Cup, prvi put premašiti 100 milijuna australskih dolara (63.4 milijuna eura).

“Na Australian Openu povećali smo nagradni fond za svako kolo od kvalifikacija do finala, uz velika povećanja u prvom krugu”, rekao je direktor turnira. Povećanjem nagradnog fonda, rekao je, žele pomoći igračima da ulažu u svoje karijere dok se pripremaju za uspjeh tijekom godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)