Razoran potres pogodio je rano u ponedjeljak južnu Tursku i osjetio se u velikom dijelu zemlje kao i u nekoliko zemalja u regiji, uključujući susjednu Siriju, kako pokazuju prvi podaci.

Turski predsjednik Recep Erdogan objavio je kako je u Turskoj poginulo najmanje 912 osoba, dok je više od 5300 njih ozlijeđeno. Kako je u Siriji dosad potvrđeno 320 žrtava, ukupan broj poginulih narastao je iznad 1200.

Golman turskog prvoligaša Adane Demirspor, Goran Karačić, javio se za bosanski portal Avaz i komentirao potres u Turskoj.

‘Svi smo u šoku’

“Jučer smo stigli u Istanbul, gdje smo danas trebali igrati s Umranisporom. Međutim, sportski direktor nas je upravo obavijestio da je sve otkazano. Kome je sada stalo do nogometa, važnije je spašavati živote”, rekao je Karačić i dodao:

“Svi smo još uvijek u šoku. Moja žena je ostala u Adani. A prve informacije su katastrofalne. A u mom stanu su napukli zidovi, Čekamo privatni let za povratak u Adanu.Sreća je da je naš pas počeo zavijati minutu prije, pa ju je probudio, a kad je, kako kaže, počelo žestoko udarati, uzela je naše dokumente i izašla na cestu”, priča i nastavlja:

shimmer fallback
shimmer fallback

“Trenutačno vlada kaos u Adani, kao i diljem južne Turske. Kao što sam saznao i vidio, Adana je bila napola uništena, ali možda je najbolje prošla u cijeloj toj regiji koju je pogodio potres.Inače, klub se odmah pobrinuo za sve obitelji igrača i članova trenerskog osoblja, tako da smo mirni oko toga. Ali jutros je šok bio stvarno velik. Probudili smo se, normalno, zbog utakmice i bili spremni otići na doručak, a onda sam na mobitelu vidio tisuću poruka. Isprva nisam bio siguran što se događa.”

Source: net.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)