Napadač engleskog premierligaša Fulhama Srbin Aleksandar Mitrović (28) suspendiran je na osam utakmica nakon što je za vrijeme utakmice FA kupa protiv Manchester Uniteda isključen zbog guranja suca Chrisa Kavanagha.

Odgurnuo suca

Napadač Fulhama je dobio crveni karton nakon što je gurnuo suca Kavanagha koji je na Old Traffordu dosudio kazneni udarac za United pri vodstvu gostiju i pritom isključio Williana zbog igranja ruke.

Londonski sastav je u tom trenutku vodio sa 1-0 golom Mitrovića, a nakon što je ostao s dva igrača manje, Fulham je na koncu izgubio sa 1-3.

Mitrović je nakon utakmice prijavljen za “nasilničko i nedolično ponašanje” zbog čega je kažnjen s osam utakmica neigranja, te 75.000 funta kazne.

Marco Silva također kažnjen

Tri utakmice kazne dobio je automatski zbog isključenja, tri zbog nasilničkog ponašanja, a dvije utakmice zbog neprimjerenog, uvredljivog i prijetećeg ispada.

Kažnjen je i Fulhamov menadžer Marco Silva, koji je također isključen na toj utakmici. Portugalski stručnjak je suspendiran na dvije utakmice i 40.000 funta kazne. Kazne Mitroviću i Marcu Silvin izrekla je neovisna Disciplinska komisija, no Engleski nogometni savez (FA) će se žaliti jer smatra kako su kazne preblage.

“Naša trenutna namjera je uložiti žalbu na obje sankcije, no pričekat ćemo pismeno objašnjenje prije nego što potvrdimo naš konačni stav,” poručili su iz FA-a.

Source: net.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)