Odlaskom Mislava Oršića u Southampton ostalo je upražnjeno mjesto nositelja igre Dinama. Iako je Bruno Petković još uvijek tu, od nekih se igrača očekuje iskorak na terenu. Jedan od takvih sigurno je Dinamova desetka, Martin Baturina.

Mladi 19-godišnjak pravo je otkriće Dinama, a posljednjih utakmica njegova uloga na terenu je sve veća i ozbiljnija. Odlaskom Oršića igra sve više te se od njega očekuje novi iskorak u predstavama. Briljantnom hrvatskom igraču divi se i analitička tvrtka xfb, koja je na svom Twitter profilu detaljno analizirala igru mlade desetke hrvatskog prvaka.

“Već je uspio stvoriti ime u HNL-u. Njegova svestranost, tehničke mogućnosti i nogometni IQ čine ga igračem kojeg se treba pomno pratiti u budućnosti”, pišu iz xfb.

shimmer fallback
shimmer fallback

Dive mu se

“Svojim dodavanjima, vizijom i driblingom, Martin je playmaker koji može organizirati napad s velikom lakoćom. Poznat je po sposobnosti da u međuprostoru odigrava dodavanja koja njegovu ekipu približavaju golu. Iznimno je talentiran u iskorištavanju rupa u suparničkim obranama preciznim i pravovremenim dodavanjima”, pišu nadalje.

Ističu kako je tehnički potkovan i da sjajno razumije nogometnu igru.

“Dribling, dodavanje i udarac čine ga velikom prijetnjom u završnici, a njegova mirnoća pod pritiskom je vrijedna stvar za bilo koju momčad. Posebno je aktivan u desnom međuprostoru otkuda kreira šanse, a agilnost i brzina mu omogućavaju da prolazi pored braniča”, pišu.

shimmer fallback
shimmer fallback

Dalje pišu kako često prenosi loptu iz desnog u lijevi međuprostor, što u omogućava da obrambene igrače drži u neizvjesnosti. Dodaju kako je “vrlo inteligentan u prepoznavanju takvih situacija”.

Source: net.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)