Legendarni nogometa i sada ponajbolji trener na svijetu Pep Guardiola počeo je trenersku karijeru na klupi B momčadi Barcelone 2007. godine, a od 2008. do 2013. vodio je prvu momčad katalonskog giganta i s njom ostvario ogromne uspjehe.

Trenutno je trener Manchester Cityja, a na Etihadu je od 2016. godine. Nedavno je produžio svoj ugovor na još nekoliko godina, a istječe 2025. godine.

Četiri puta je osvajao engleski Premiership, uz isto toliko naslova Liga kupa. Jednom je dignuo FA Cup, te dva puta Community Shield.

‘Kad osjetim nešto pokvareno…’

Puno se polemika vodilo oko toga koliko će dugo Guardiola ostati u Cityju, a evo što je on sam odgovorio: “Onog trenutka kad osjetim da je nešto u mom radu pokvareno ili narušeno, otići ću u mirovinu ili neću produžiti ugovor. Neću ostati kao Ferguson ili Wenger. Ugovor je samo papir. Produžio sam ugovor jer imam osjećaj da još uvijek možemo dobro igrati”, citirao je BBC Pepove riječi.

shimmer fallback
shimmer fallback

Katalonac je iz Barcelone otišao zbog umora i prevelikog stresa, a isti je bio razlog njegovog odlaska iz Bayerna nakon tri sezone.

Kroz povijest je znao govoriti o tome kako je teško biti trener nekog kluba duže od tri ili četiri godine, a na Etihadu mu je očito toliko lijepo da mu ni sedam nije dovoljno.

Source: net.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)