NIJE kraj svijeta kada izgubiš, rekla je grčka tenisačica Maria Sakkari nadovezujući se na sunarodnjaka Giannisa Antetokounmpa, koji je o toj temi pričao nakon ispadanja svog Milwaukeeja u doigravanju NBA lige. Košarkaši Miami Heata izbacili su Milwaukee s 4:1 u prvom krugu doigravanja. Milwaukee je u osnovnom dijelu sezone ostvario najbolji omjer NBA lige i bio je jedan od glavnih favorita za naslov prvaka. No prva zvijezda Antetokounmpo i njegovi suigrači morat će pričekati drugu priliku.

“Opet dobivam isto pitanje i je li ova sezona sada neuspješna. Nije, to je samo jedna od etapa na putu prema uspjehu. Michael Jordan je igrao 15 godina u NBA ligi i osvojio je šest naslova. Pitam vas jesu li ostalih njegovih devet sezona neuspjesi? Nekada imaš svoj dan, nekada nemaš. Jednom pobijediš, drugi put izgubiš. Jednom budeš prvak, drugi put dođe red na nekoga drugoga”, objašnjavao je na konferenciji za novinare Antetokounmpo.

“Svaka čast Giannisu na tome što je rekao, a volim ga od prije kada je znao naglašavati da je tenis najteži sport. U njemu gubiš svaki tjedan i svaki se put iznova moraš dići i krenuti od nule. Nadam se da će ove njegove riječi promijeniti shvaćanje sa strane. I da će ljudi shvatiti kako nijedan poraz nije kraj svijeta”, rekla je Maria Sakkari, trenutno deveta tenisačica svijeta.

Podržala ga i Gauff

Na riječi grčkog košarkaša osvrnula se i 19-godišnja američka tenisačica Coco Gauff, inače navijačica Miami Heata.

“Prošle godine sam igrala finale Roland Garrosa i trebalo mi je dugo kako bih shvatila da poraz u finalu nije bio neuspjeh. Kada ovakve riječi čujete od NBA zvijezde, onda dobijete potvrdu. Da, karijera je dugotrajni proces i u sportu nema neuspjeha. Vjerojatno je jedini neuspjeh ako ne dajete sve od sebe”, rekla je Gauff, šesta igračica na svijetu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)