MNOGI aktivni i bivši ukrajinski sportaši priključili su se obrani svoje domovine nakon što je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu. Jedan od njih bio je i tenisač Serhij Stahovskij, koji je u razgovoru za Index objasnio zašto se odlučio vratiti u domovinu i priključiti vojsci.

Nekoć 31. tenisač svijeta, koji je na Zagreb Indoorsu 2008. godine u finalu protiv Ivana Ljubičića osvojio svoj prvi od četiri naslova na Touru, objavio je na Twitteru prepisku sa srpskim tenisačima kojima zamjera dolazak na ekshibicijski turnir u Rusiji. Oni su Janko Tipsarević i Viktor Troicki.

“Razočaran sam, Viktore, što si u Rusiji. Čini se da novac ipak može sve kupiti”, napisao je Stahovskij u poruci Troickom. Tipsareviću je poslao: “Janko, jako sam razočaran što te vidim u Rusiji. Čini se da je novac iznad morala. To je tvoj izbor.”

“Instagram klaun”

“Neprocjenjivo je biti u zemlji svojih predaka. Ti si Instagram klaun koji miješa sport i politiku. Ovo nema nikakve veze s ratom, ali kad si to već spomenuo, ja i moja zemlja smo prošli kroz sve to sr*nje i nikad nismo dobili podršku. Zato začepi, molim te”, odgovorio mu je Troicki.

Sličan je odgovor dobio i od Tipsarevića: “Zaista? A što ćemo s ovime, gospodine Borče za slobodu na Instagramu… Jesi li ti ili itko od tvoje jebene obitelji bojkotirao ili na bilo koji drugi način protestirao kad su NATO-ove snage bombardirale moju zemlju, moju obitelj i moje ljude prije 20-ak godina…”

Stahovskij je u odgovorima obojici poručio da uživaju u novcu koji su dobili, Troickom je još rekao da je bolje biti Instagram klaun koji brani svoju zemlju nego kurva plaćena ruskim novcem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)