Zadar je obilato naplatio sve ovosezonske frustracije kojih nije manjkalo u ogledima s Cibonom, ali je ovaj put unatoč činjenici što su neko vrijeme imali i dobru prednost, morala potpisati kapitulaciju! Na nju ih je ponajviše natjerao Dario Drežnjak, uz veliku pomoć Sanija Čampare koji je svojim „tricama“ jednako kao i spomenuti, posve uneredio obranu gostiju! Luka Božić je ponovno bio motor koji se nije gasio!

Onoga trenutka kad je Karlo Žganec ubacio „tricu“, svima je postalo jasno kako će upravo na taj način Zadar nastojati slomiti otpor Cibone. I ostaviti je bez mogućnosti za značajnije branjene spomenute opcije. Istina, Zadrani su se poenima, Luke Božića, te Juana Davisa otišli na 14:4, čime se upalio alarm na suprotnoj strani. I djelovala je minuta odmora na momčad Cibone, malo po malo poenima su se javljali Lovre Mazalin i Domagoj Vuković, dok je Dario Drežnjak s vezanih pet poena zaustavio odmicanje Cibone. Ipak uspjeli su omjer prve dionice svesti u pristojne okvire zaostatka (23:19)!

Bolje su domaćini zakoračili i u drugu dionicu, međutim, žestok je odgovor bio i „vukova”, dva puta je „zakucao” Vuković, dok su Ivan Majcunić i Sven Smajlagić ugurali nešto, dok je Krešimir Radovčić svojom „ tricom” prvi put ozbiljnije zabrinuo zadarsku momčad. Ali ni ta činjenica nije odvratila Zadrane da svim silama pokušaju šutom za tri poena ne samo dostignuti zaostatak, nego čak i usmjeriti utakmicu. I dalje su vukli Radovčić i Vuković, na koncu je Borna Kapusta upisao svoje poene i to onaj šut iz velike daljine koji je Zadrane zalijepio za minus devet (33:42). Nekako su oživjeli, Davis, Drežnjak i Mekić, pa su gosti pali na dva viška prije poluvremena. I to je bilo dobro budući je Zadar imao očajan šut za tri poena, tri uspješna iz devetnaest pokušaja!

Što se moglo vidjeti u pet minuta treće četvrtine? Dvoboj Vukovića i Božića, svatko po šest poena, u međuvremenu je Mazalin pogodio jedno slobodno bacanje, a Aranitović „tricom” prekinuo sučeljavanje spomenutog dvojca (46:52)! Nervozu trenera Josipa Sesar suci su „nagradili” tehničkom, bacanje je realizirao Božić, a nešto kasnije Drežnjak je donio izjednačenje (52:52), malo kasnije i zadarsku prednost od dva poena koju je pak podebljao Arijan Lakić. Cibona je bila obezglavljena i opet su dobili tehničku i opet ih je kaznio Božić. I onda su gosti pomislili kako bi oni „tricama” mogli riješiti puno toga, ali ih je iznenadio s dva dalekometna šuta Sani Čampara, i tako je Zadar zaplovio na plus 11 (68:57), nakratko se istom mjerom nametnuo Radovčić, malo iza toga i Smajlagić, ali Žganec za osjetnih deset viška u zadnjih pet minuta, koje se i dodatno podebljalo uz atraktivne poteze i poene zadarske momčadi.

Pljesak prvacima

Zadrani su velikom pljeskom nagradili članove Košarkaškog kluba osoba s invaliditetom „ Zadar” koji su postali prvaci Hrvatske! KK Zadar ih je pak nagradio košarkaškom loptom koju je uručio kapetan Marko Ramljak.

Dario Drežnjak, igrač Zadra:

– Čestitka ekipi, od početka nismo bili dobri, u drugo poluvrijeme smo ušli pametnije, otvorile su se neke akcije za vanjski šut, smanjili greške i otišli na veliku prednost.

Danijel Jusup, trener Zadra:

– U prvom poluvremenu kao da smo bili u drugoj brzini, morao sam na klupi učiniti sve da probudim igrače. U svlačionici sam im rekao da nisam zadovoljan angažmanom i željom. Kad je sve to došlo, stigao je i šut i sve ostalo.

Josip Sesar, trener Cibone:

. Ne znam što bih rekao, ne mogu komentirati utakmicu, nismo puno utjecali na igru, doista, moram pregledati snimku. Znali smo rezultat čim smo došli!

Domagoj Vuković, igrač Cibone:

– Prvi dio smo držali pod kontrolom onda je u trećoj trener Jusup promijenio obranu, nismo odgovorili. Konačni rezultat nije realnost, ali Zadar je odlična momčad da neće kazniti sve naše pogreške.

Zadar – Cibona 93:76 (23:19, 17:23, 21:15, 32:19)

ZADAR – Dvorana Krešimir Ćosić. Gledatelja 1000.

Suci: Josip Radojković, Josip Jurčević, Frane Mjeda.

ZADAR: Davis (9), Klarica, Sikirić, Žganec (13), Čampara (11), Matulina, Lakić (4), Mekić (3), Drežnjak (24), Božić (20), Ramljak (9), Šantelj.

CIBONA: Vuković (18), Radovčić (15), Perasović, Frančešević, Smajlagić (7), Majcunić (8), Mazalin (10), Aranitović (11), Kapusta (5), Ljubičić (2).

Source: slobodnadalmacija.hr