Zadar se može tješiti pristojnim porazom u ogledu s Euroligašem, jer je Partizan u jednom trenutku otišao predaleko na plus dvadeset jedan. I onda se nakon svega nije bilo posve lako vratiti u dvoboj, iako je zadarski „ dišpet” učinio jedan dio utakmice napetijem od očekivanog.

Odmah se vidjela namjera Partizana, koji je u iznimno kratkom razdoblju došao do 7:0 uz tri poena Avramovića, nakratko je uzvratio Zadar, točnije Lakić, potom je i Davis „tricom” podgrijavao izjednačenu rezultatsku priču. Ali tako nisu mislili Lessort i i Trifunović, pa su gosti počeli jurcati prema značajnijoj prednosti.

Opet ih je zaustavio Davis, međutim, na drugoj strani se otvorilo Punteru. Jedna od zamisli trenera Obradovića bila je „ izolirati” Božića u čemu je njegova momčad posve uspjela, jer se kao „ prva zadarska violina” oglasio tek u desetoj minuti s crte slobodnih bacanja, pogodio je samo jedno. Kratki predah nije donio previše koristi Zadranima, štoviše, jednako kao na otvaranju utakmice, Partizan je brzinski upisao šest poena, kasnije kako su rasle minute, podizala se i njihova prednost.

Osobito „ vrući” bili su na šutu za tri poena, realizirali su četiri u nizu, dvije Nunnally, po jednu Papapetrou i Smailagić. Trsio se Zadar, ne može se reći, ali je bio primjetan grč koji ih je nepotrebno držao, uz to i neki strah, tako da prve Žganecove poen bilježimo kad su gosti bili na plus devetnaest, nakratko je oživio Ramljak, međutim, Partizan je zadržao spomenutu prednost, dojmljivo je zakucao Lessort.

Zadar je zatajio u svojem jakom oružju, šut za tri bio im je katastrofalan 1-12, a partizan na 6 -14! Zadar je na začetku treće dionice odgovorio na isti način kao Partizan u otvaranju, opet je Davis imao

glavnu ulogu, onda čudi zašto je sjedio devet minuta na klupi! Naljutio je goste tako žestok zadarski ulazak, onda su odgovorili s tri „trice”, dva puta Punter, jednom Trifunović (37:58)!

Davis je nastavio dobrim učinkom, ali sve je pod kontrolom držao Punter koji je još jednom „tricom” zaustavio Zadrane. Međutim, Davisu su se priključili Lakić i Ramljak, dijelom i Božić pa se zadarska momčad jako približila Partizanu (55:62), podigla se i publika, ali nije pomoglo.

Inače, Zadar je uoči utakmice proslavio dvadesetu obljetnicu od osvajanja Goodyear lige, publika je toplo pozdravile osvajače važnog trofeja.

Svečanosti su nazočili junaci toga vremena: Hrvoje Perinčić, Damir Tvrdić, Jakov Vladović, Marko Popović, Marko Šamanić, Šime Špralja, Mladen Erjavec, Toni Dijan, Marko Banić, Ivo Pavić, trener Danijel Jusup, pomoćnici: Denis Pleslić, Tonći Mašina, kondicijski trener, Bernard Kotlar, liječnik dr Zorislav Šušak, fizioterapeut, Damir Burčul.

Opravdano je izostao Michael Meeks kojeg će Zadrani pamtiti po „ trici” u polufinalu protiv Crvene zvezde kojom je Zadar zakoračio u finale s Maccabijem iz Tel Aviva.

Zadar – Partizan Mozzart Bet 78: 88

ZADAR – Dvorana” Krešimir Ćosić”.

Gledatelja 4700.

Zadar – Partizan Mozzart Bet 78: 88 (15:24, 15:25, 25:15, 23:24).

Suci: Saša Pukli i Damir Javor (Slovenija), Luka Kardum (Hrvatska).

ZADAR: Davis(22), Klarica, Sikirić (2), Žganec (2), Čampara, Matulina, Lakić (13), Drežnjak (13), Božić (13), Ramljak (11), Šantelj(2).

PARTIZAN: Vukčević(1), LeDay (7), Avramović(3), Punter (15), Smailagić (3), Papapetrou (3), Exum (13), Nunnaly(18), Lessort (13), Trifunović (12), Anđušić, Madar.

Source: slobodnadalmacija.hr